MVO

Van Trierum Metaalbewerking BV heeft MVO hoog in het vaandel staan! Binnen ons pand doen wij ons best om, waar realistisch, milieuverantwoord te werken. Sinds de jaren ’90 is er al gebruik gemaakt van diverse slimme automatiseringen om efficiënt met de beschikbare energie om te gaan. Bij onze CNC productieprocessen maken wij tevens gebruik van milieuvriendelijke vloeistoffen die geen Formaldehyde en/ of Boorzuren bevatten waardoor deze voldoen aan de REACH richtlijnen.

Vanaf de nieuwbouw van ons pand in 2012 maken wij in de kantoorunits gebruik van aardwarmte. Bij de nieuwbouw is er ook goed gekeken naar het gebruik van kwalitatieve bouwmaterialen en een goede isolatiewaarde om verlies van temperatuur (zowel warmte als koeling) te minimaliseren. Doelstelling was sustainability!

De gehele werkplaats is voorzien van klimaatbeheersing om voor de medewerkers ook een aangename werkomgeving te creëren. Daarnaast zorgt een constante temperatuur voor minder afkeur waardoor de verspilling van materialen en energie geminimaliseerd wordt. In de winter maken wij gebruik van de restwarmte van onze machines om het pand op te warmen. De warme lucht van de compressoren wordt in de zomerperiode rechtstreeks naar buiten geblazen om onnodige energieverbruik bij de koeling te voorkomen.

Wij zetten ons als team in om afvalmaterialen zo goed mogelijk te scheiden. Dit maakt het mogelijk dat onze reststromen kunnen worden ingezet door andere bedrijven als grondstoffen voor nieuwe materialen. Hiermee maken wij deze materialen weer circulair. Tevens hergebruiken wij verpakkingsmaterialen en zijn er met diverse klanten afspraken gemaakt m.b.t. multi-use packaging.

Netcongestie is een uitdaging voor geheel Nederland. Door actieve energiemonitoring op verbruik en piekbelasting zetten wij ons in om onze impact waar mogelijk te reduceren. Zo hebben wij begin 2023 ons gehele pand voorzien van energiezuinige LED verlichting(binnen en buiten) welke wij tevens in segmenten kunnen schakelen. De energie die wordt ingekocht is voorzien van een Groen Geregeld keurmerk en bevestigd de afname van 100% in Nederland opgewekte groene elektriciteit.

Ons bedrijf is mede initiatiefnemer van Stichting LUGA Care. Door diverse acties en projecten ondersteund door Van Trierum Metaalbewerking BV is er in Uganda een school, toiletgebouw en keuken gerealiseerd en krijgen kansarme kinderen ondersteuning voor een betere toekomst. Ons doel is blijvende steun te bieden aan Uganda! Mocht u hier meer informatie over willen weten? Kijk eens op www.lugacare.com

Van Trierum Metaalbewerking BV heeft zich tevens voor een langere periode verbonden aan Stichting Bliss to Shine uit Veenendaal als Bliss Bizz partner. Bliss to Shine organiseert jaarlijks de Shine Day én laat wensen in vervulling gaan tijdens een Blissi Special Day voor de kinderen/gezinnen die te maken hebben met kanker. Deelname aan de Shine Day en het beleven van het vervullen van de wens levert een positieve bijdrage aan de mentale veerkracht van het hele gezin.